Zestaw garnków ceramicznych Riess ArcticWeiss

  • 0558-033
  • Producent: Riess
  • Dostępność: Jest Jest
    Czas realizacji: 1-3 dni
    Darmowa dostawa od 300 zł (nie dotyczy przesyłek gabarytowych)
  • szt.
  • 1 499,00 zł
  • Logo
    Rata już od:

Zestaw Riess ArcticWeiss składający się z czterech emaliowanych garnków i patelni.

W skład zestawu wchodzą:

-garnek 1,5l

-garnek 2l

-garnek 3,5l

-garnek 6l

-patelnia 2,2l

Naczynia można stosować we wszystkich typach kuchenek, również indukcyjnych.

Riess to rodzinna austriacka firma, która działa od ponad 200 lat. Dzięki takiemu dziedzictwu wiesz, że jakość nie ma sobie równych - to najlepsze naczynia emaliowane. Każde naczynie jest ukształtowane z jednego kawałka stali i ręcznie spryskane czterema warstwami szklanej emalii, które są następnie zapieczone w ogromnych piecach w temperaturze 850 stopni. Logo Riess dodane ręcznie na sam koniec procesu.  Garnki Riess nie są produkowane fabrycznie, ale są wytwarzane i ręcznie wykończane przez wykwalifikowanych rzemieślników. Riess Enamelware jest zdrową opcją gotowania, jest nieporowata, antybakteryjna i nie zawiera niklu. Firma Riess to  pasjonaci środowiska, recyklingu i ekologii. Korzenie marki sięgają roku 1550 kiedy to powstała pierwsza manufaktura w Ybbsitz. Produkcja wysokiej jakości naczyń kuchennych wykonanych z emalii rozpoczęła się w 1922 roku.

Dziesięć powodów aby kupić garnki Riess:

- CO2 neutralny - oznacza to, że producent wykazuje ogromną troskę o środowisko naturalne i produkuje w oparciu o najwyższe standardy.

- idealne się do indukcji i wszystkich innych źródeł ciepła

- odporne na uszkodzenia i zarysowania

- łatwe do czyszczenia i bakteriostatyczne

- zdrowsza i energooszczędna kuchnia

- neutralny aromat

- odporność na temperaturę do 450 stopni – maksymalna zalecana temperatura robocza to 220 stopni

- trwałe przy właściwej obsłudze i konserwacji

- dostępne w wielu kolorach i wzorach

- nadają się do recyklingu

Aby naczynia służyły nam jak najdłużej nie należy: nagrzewać pustych naczyń. czyścić ich twardymi i ostrymi szczotkami, narażać na nagłe zmiany temperatury. Trudne do usunięcia zabrudzenia można usunąć gotując w naczyniu wodę z octem lub odrobiną płynu do naczyń. Przed gotowaniem mleka należy przepłukać garnek zimną wodą. Należy pamiętać, że tłuszcz wlewamy zawsze na zimną patelnię.