Patelnia emaliowana do jajek i innych potraw żółta 18 cm Riess Pastell
- 0293-006
- Producent: Riess
-
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 3-5 dniDostawa gratis!
- szt.
- 185,90 zł
Patelnia żółta pastelowa o średnicy 18 cm.
Gotuj zdrowo, dbaj o siebie i środowisko!
Zdrowe gotowanie to już nasz obowiązek wobec siebie i rodziny. Dlatego firma Riess przygotowała specjalną ofertę - zdrowe garnki w powłoką ceramiczną, która nie zawiera niklu.
Emalia - powłoka ceramiczna wykonana jest z naturalnych materiałów i ma wiele wspaniałych właściwości.
Emalia to nic innego jak żelazo, które jest skondensowane ze szkłem silikatowym w temperaturze 850 ° C. W produkcji wykorzystywane są wyłącznie naturalne "zasoby mineralne", takie jak żelazo, kwarc, glina, skaleń, boraks, soda i potaż, a także najmniejsze ilości tlenków metali. Nie ma sztucznych pierwiastków, dlatego emalia w 100% podlega recyklingowi w złomie.
Proces wypalania wytwarza cudownie jarzące się kolory szkliwa, a także twardą, nieporowatą i odporną na zarysowania powierzchnię.
Dziesięć powodów aby kupić garnki Riess:
- CO2 neutralny - oznacza to, że producent wykazuje ogromną troskę o środowisko naturalne i produkuje w oparciu o najwyższe standardy.
- idealne się do indukcji i wszystkich innych źródeł ciepła
- odporne na uszkodzenia i zarysowania
- łatwe do czyszczenia i bakteriostatyczne
- zdrowsza i energooszczędna kuchnia
- neutralny aromat
- odporność na temperaturę do 450 ° - maksymalna zalecana temperatura robocza to 220 °
- trwałe przy właściwej obsłudze i konserwacji
- dostępne w wielu kolorach i wzorach
- podlegają recyklingowi
Patelnie ceramiczne mają specjalną powłokę, ktora gwarantuje zdrowe smażenie. Podczas podgrzewania do wysokiej temperatury nie wydzielają się żadne toksyczne substancje. Przygotowanie na nich potraw przebiega jednak zupełnie inaczej niż na patelniach teflonowych. Zawsze wlewamy tłuszcz na zimną patelnię i nigdy nie podgrzewamy pustych naczyń. Jeśli podsmażane na naszej patelni mięso lekko przywrze to pamiętajcie, że to normalny objaw. Patelnia ceramiczna szybko się rozgrzewa i białko za szybko się ścina. Najlepiej jest używać patelnie ceramiczne do duszenia mięs i warzyw. Tak przygotowane potrawy można następnie wstawić do piekarnika, gdyż wiele patelni ceramicznych ma odpowiednie do tego celu uchwyty. Smutna wiadomosć to taka, że na patelni ceramicznej nie usmażycie raczej placków czy naleśników, ale z pewnoścą znajdziecie na rynku wiele patelni do tego celu. Gdy potrawa na naszej patelni ceramicznej się przypali lub przywrze namoczcie ją, a dopiero później wyczyśćcie plastikową łopatką i szczoteczką z płynem. Patelnia ceramiczna posłuży wam przez długie lata, jest trwała i nie traci koloru. Można myć ją w zmywarce.