Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Patelnia emaliowana do jajek czerwona 20 cm Riess

  • szt.
  • 189,00 zł 159,00 zł
  • Niedostępny

Średnica: 20 cm

Wysokość: 4 cm

 

Omlety, jajecznica i jajka sadzone - nasza forma do jajek jest idealna do tych dań jajecznych i wielu innych. To odpowiedni rozmiar do omletów i innych potraw z jajek. Żelazny rdzeń emalii szybko i optymalnie rozprowadza ciepło po dnie naczynia, co oznacza, że ​​w razie potrzeby ciepło można również szybko zmniejszyć, ponieważ naczynia jajeczne nie radzą sobie dobrze w zbyt wysokich temperaturach. Gdy jajka są gotowe, można je również podzielić na patelni, ponieważ emalia jest odporna na zarysowania i przecięcia. Dzięki dwóm uchwytom forma do jajek nadaje się również jako półmisek do serwowania, na którym można następnie zjeść, ponieważ emalia jest odporna na zadrapania i przecięcia.
Patelnia jest bardzo łatwa do czyszczenia po użyciu (można ją nawet myć w zmywarce) i jest niezniszczalna, jeśli jest właściwie używana i pielęgnowana.
Jeśli chcesz mieć większy omlet, mamy również inne wersje tej patelni, ale zamiast tego z długim uchwytem: nasze patelnie do omletów 20 i 22 cm.

Emalia wykonana jest z żelaza stapianego ze szkłem w wysokich temperaturach, dlatego jest wykonana z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do wszystkich typów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniu ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa w utrzymaniu czystości. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane zapewniają wiele lat radości z gotowania i zachowują swój charakterystyczny błyszczący wygląd.

Zastosowanie:

Oprócz gotowania jajek, nasza forma do jajek świetnie nadaje się również jako małe naczynie do pieczenia w piekarniku. Możesz z niego zrobić piękne małe quiche i tarte tatin.

Porady:
Do gotowania jajek na emaliowanej patelni potrzebne jest masło lub olej, ale nie jest potrzebna wysoka temperatura. Najlepiej sprawdzić, czy masz odpowiednią temperaturę, umieszczając kilka kropli mieszanki jajecznej na patelni do omletów. Nie powinni od razu zacząć się kurczyć; jeśli tak, oznacza to, że patelnia jest zbyt gorąca. Jeśli nic się nie dzieje, patelnia jest za zimna. Jeśli krople zaczną nieco gęstnieć, naczynie ma dokładnie odpowiednią temperaturę. Teraz dodaj całą masę, zmniejsz trochę ciepło, ponieważ emalia gromadzi ciepło i poczekaj, aż omlet trochę „wypuści” się z dna patelni. Dopiero wtedy należy obrócić omlet.