Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Forma do pieczenia emaliowana 30x10 cm niebieski MEDIUM Riess

  • szt.
  • 196,90 zł

Długość: 30 cm

Szerokość: 10 cm

Wysokość: 7,8 cm

Pojemność: 1,7 litra

Emaliowana forma do ciast, chleba, placków, parfait

Zawijana krawędź
Dla energooszczędnego pieczenia
Odporna na przecięcia i zadrapania
Odpowiednia do piekarników
Odporna na działanie kwasów owocowych
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Nadaje się do recyklingu
Produkcja w Austrii neutralna pod względem emisji CO2

Foremka do ciasta to klasyczne wyposażenie każdego domu, w którym lubi się piec. Emaliowane naczynie do pieczenia może być używane w każdym piekarniku. Krawędź emaliowanej foremki do ciasta jest zaokrąglona. Żelazny rdzeń równomiernie rozprowadza ciepło, zapewniając wyjątkowe rezultaty pieczenia. Dzięki nieporowatej, gładkiej powierzchni, forma jest również bardzo łatwa do czyszczenia.

Materiał emaliowany składa się z żelaza stopionego ze szkłem w wysokiej temperaturze, czyli z surowców naturalnych.

Gładka, nieporowata powierzchnia szkła zapewnia doskonałą higienę. Jest on neutralny zapachowo, nie pozostawia bakterii i jest łatwy do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane długo cieszą oko i zachowują swój typowy połysk.

Rodzaje zastosowań:

Oprócz ciast, forma do pieczenia bochenków ciasta może być również używana do pieczenia małych bochenków chleba. Praktyczna forma do pieczenia bochenków chleba jest również idealna do pieczenia ciast, klopsów i mrożonych parfaitów, ponieważ emalia doskonale zachowuje smak, a nieporowata, gładka powierzchnia zapobiega rozwojowi bakterii, zapewniając tym samym dobrą higienę.

Wskazówka:

Emaliowaną formę do pieczenia należy zawsze dobrze natłuścić i posypać mąką, bułką tartą lub kaszą manną przed wlaniem ciasta. Zapobiega to przywieraniu ciast i podobnych produktów oraz ułatwia ich wyjmowanie z formy.