KIL-Ręczny ubijak do masła
- BTR_0025.348
- Producent: KILNER (RAYWARE GROUP)
-
Dostępność:
Brak
Dostawa gratis!
- szt.
- 336,25 zł
-
Rata już od:
CECHY PRODUKTU:
- ręczny ubijak do masła,
- pozwoli przygotować 110 g masła z 300 ml śmietany,
- składa się ze słoika 1 l oraz mechanizmu z korbką,
- bardzo łatwy użyciu – przygotowanie masła trwa ok. 10 min.,
- ciekawy design przyciąga spojrzenie,
- przeznaczony do mycia ręcznego.
JAK PRZYGOTOWAĆ DOMOWE MASŁO?
1. Przelać śmietanę (najlepiej domową lub 30% ze sklepu) do słoika i dodać szczyptę soli.
2. Zakręcić słoik i kręcić korbką do momentu oddzielenia się maślanki.
3. Odkręcić pokrywkę, odlać maślankę, a masło przełożyć do miski z zimną wodą.
4. Masło ugniatać jak ciasto, następnie odlać powstałą maślankę.
5. Masło przełożyć do maselniczki (w lodówce można je przechowywać max. przez tydzień).
Wymiary: 26,9 x 10,9 x 16,5 cm (szer. x wys. x dł.)
Pojemność: 1 l
Materiał: szkło, stal nierdzewna, tworzywo sztuczne, drewno
Kolor: przezroczysty
- ręczny ubijak do masła,
- pozwoli przygotować 110 g masła z 300 ml śmietany,
- składa się ze słoika 1 l oraz mechanizmu z korbką,
- bardzo łatwy użyciu – przygotowanie masła trwa ok. 10 min.,
- ciekawy design przyciąga spojrzenie,
- przeznaczony do mycia ręcznego.
JAK PRZYGOTOWAĆ DOMOWE MASŁO?
1. Przelać śmietanę (najlepiej domową lub 30% ze sklepu) do słoika i dodać szczyptę soli.
2. Zakręcić słoik i kręcić korbką do momentu oddzielenia się maślanki.
3. Odkręcić pokrywkę, odlać maślankę, a masło przełożyć do miski z zimną wodą.
4. Masło ugniatać jak ciasto, następnie odlać powstałą maślankę.
5. Masło przełożyć do maselniczki (w lodówce można je przechowywać max. przez tydzień).
Wymiary: 26,9 x 10,9 x 16,5 cm (szer. x wys. x dł.)
Pojemność: 1 l
Materiał: szkło, stal nierdzewna, tworzywo sztuczne, drewno
Kolor: przezroczysty