Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Forma do pieczenia babki czarna Riess Profi 18 cm

  • szt.
  • €47.71 €41.02

Forma do pieczenia Riess z serii Profi.

Średnica 18 cm

Wysokość: 9,7 cm

Pojemność: 1,10l

Emaliowana forma do pieczenia Guglhupf, w Polsce znanej od wieków babki.
Walcowana obręcz
Czarna emalia
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na przecięcia i zarysowania
Nadaje się do piekarników
Odporny na kwas owocowy
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Recykling
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii

W Austrii Guglhupf był kiedyś kluczowym elementem każdej niedzielnej popołudniowej przekąski, często z filiżanką kawy i nadal jest powszechnie widywany na przyjęciach dla dzieci lub uroczystościach rodzinnych, możemy śmiało powiedzieć, że w Polsce również babka jest naszą tradycją.
Emaliowanej formy można używać we wszystkich piekarnikach. Krawędź emaliowanej formy od Riess jest zakrzywiona – tak zwana obręcz walcowana. Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest równomiernie rozprowadzane, co zapewnia wyjątkowo dobre wyniki pieczenia, a sama forma jest bardzo łatwa do czyszczenia dzięki gładkiej, nieporowatej powierzchni.

Istnieje również szeroka gama produktów do wyboru, ponieważ emaliowana forma Guglhupf jest dostępna w różnych rozmiarach i w dwukolorowej wersji w naszej kolekcji RIESS Sarah Wiener Edition. Miniaturowa wersja tej puszki dostępna jest również w kolorze czarnym lub w wersji dwukolorowej.

Emalia wytwarzana jest z żelaza stapianego w wysokich temperaturach ze szkłem, dlatego jest wytwarzana z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje idealną higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa w czyszczeniu. Właściwie użytkowane i pielęgnowane naczynia emaliowane mogą zapewnić wiele lat przyjemności z gotowania i zachować swój charakterystyczny błyszczący wygląd.

Zastosowanie
Nawet słynny Kärntner Reindling (austriackie ciasto drożdżowe z nadzieniem orzechowym) można przygotować w formie Guglhupf.

Porady

Przed dodaniem masy do ciasta upewnij się, że emaliowana tortownica jest dobrze nasmarowana i posypana mąką/kaszą manną/bułką tartą. Gwarantuje to, że ciasto i wszystko, co zdecydujesz się upiec w formie, nie przyklei się i można je łatwo usunąć.

Kolor

This site uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to use of cookies. More information can be found in the Privacy Policy.