Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Czarna Emaliowana patelnia do kasztanów 26 cm Riess

  • szt.
  • 262,90 zł

Średnica: 26 cm

Wysokość: 8,2 cm

Waga: 1,03 kg

Patelnia do pieczenia kasztanów jadalnych - maroni- wykonana z czarnej emalii


Perforowane dno patelni
Drewniana rączka z pierścieniem do zawieszania patelni
Średnica 26 cm
Kompatybilna z kuchenkami gazowymi, otwartym ogniem, kuchenkami elektrycznymi z płytami grzejnymi
Dla energooszczędnego gotowania
Odporność na temperaturę do 450°C - zalecana maksymalna temperatura pracy to 220°C
Odporna na przecięcia i zadrapania
Łatwe do czyszczenia
Nadaje się do recyklingu
Produkcja w Austrii neutralna pod względem emisji CO2


Dzięki czarnej emaliowanej patelni do kasztanów można łatwo upiec kasztany (słodkie kasztany) na otwartym ogniu, a także na kuchenkach gazowych i elektrycznych z płytą grzewczą. Czarna patelnia do kasztanów ma perforowane dno, dzięki czemu ciepło z ognia lub kuchenki dociera do kasztanów i praży je tak, że wychodzą ładne i chrupiące. Rustykalny drewniany uchwyt patelni do kasztanów jest łatwy do trzymania, a dołączony mosiężny pierścień ułatwia zawieszenie patelni w celu przechowywania. Emaliowana patelnia do kasztanów jest łatwa do czyszczenia.

Emalia jest wykonana z żelaza, które zostało stopione ze szkłem w wysokiej temperaturze, dlatego jest wykonana z naturalnych surowców.
Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko odprowadzane, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę, ponieważ jest neutralna dla smaku, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy odpowiednim użytkowaniu i pielęgnacji nasze emaliowane naczynia kuchenne mogą służyć przez lata i zachowają swój charakterystyczny błyszczący wygląd.

Zastosowanie:
Oto jak uprażyć kasztany na patelni do kasztanów RIESS: Ostrym nożem lub nożykiem do kasztanów wytnij krzyżyk na zaokrąglonej stronie kasztanów. Umieść kasztany na patelni przeciętą stroną do góry, a następnie postaw patelnię na kuchence lub nad otwartym ogniem i piecz na dużym ogniu przez ok. 15-20 minut. Przez cały czas pieczenia kasztanami należy delikatnie potrząsać.

Porady:
Używaj wyłącznie świeżych kasztanów, które można rozpoznać po tym prostym teście.
Świeże kasztany są cięższe od starych, co można łatwo sprawdzić, wkładając kasztany do miski z wodą. Świeże kasztany opadną na dno, a inne, starsze lub robaczywe, wypłyną na powierzchnię.

Durch die Nutzung der Website erklären Sie sich mit der Verwendung vo Cookies einverstanden, von denen einige bereits in Ihrem Browser gespeichert sein können. Mehr Informationen dazu finden Sie in de Datenschutzpolitik.