Kubek emaliowany 1l z miarką czerwony w białe kropki Riess
- 0338-077
- Fabricante: Riess
-
Disponibilidad :
Disponible
Dostawa gratis!
- szt.
- 249.00 zł 207.90 zł
Pojemność: 1 l
Wysokość: 14,8 cm
Średnica:11 cm
Miarka emaliowana
Emaliowany uchwyt
Czytelna 2-częściowa skala w centymetrach i 1/8 litra (lub ¼ litra)
Bardzo praktyczny, wygodny dziobek do wylewania płynów.
Czerwona w białe kropki
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym ogniem).
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na przecięcia i zarysowania
Hamujący rozwój bakterii i neutralny zapachowo
Łatwe do czyszczenia
Recykling
Neutralnie pod względem emisji CO2 wyprodukowany w Austrii
Miarka kuchenna lub kubek z miarką służy do porcjowania składników do gotowania i pieczenia, takich jak mąka, cukier, mleko, woda i inne zimne lub gorące płyny. Dwie podziałki po wewnętrznej stronie miarki kuchennej lub kubek z miarką pokazują jeden litr w skali centymetrowej lub w ¼ lub 1/8 litra (w zależności od wielkości miarki kuchennej), jest to tradycyjna austriacka jednostka miary dla płynów.
Miarka posiada wygodny uchwyt boczny oraz dziobek, który ułatwia nalewanie płynów. Krawędź miarki kuchennej jest zakrzywiona - w języku emalii nazywa się to krawędzią z koralikami.
Emalia materiałowa składa się z żelaza, które zostało stopione ze szkłem w wysokich temperaturach, czyli z samych naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane mogą być używane na wszystkich typach kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet nad otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie magazynowane: dla zrównoważonego, energooszczędnego gotowania.
Nieporowata, gładka szklana powierzchnia gwarantuje idealną higienę. Jest to produkt neutralny dla zapachów i bakterii, a także łatwy w czyszczeniu. Naczynia emaliowane, odpowiednio użytkowane i pielęgnowane, przetrwają długo i zachowają swój typowy połysk.
Porady:
Emaliowana miarka może być używana do podgrzewania precyzyjnie odmierzonych płynów, takich jak mleko (lub woda) do ciasta drożdżowego lub zupy do risotto. Należy jednak gotować na małym ogniu, ponieważ średnica podstawy jest bardzo mała. Podczas podgrzewania mleka wcześniej dodaj trochę wody, aby zapobiec przypaleniu