Jasnoniebieska forma do pieczenia babki 22 cm Riess
- 0495-028
- Producent: Riess
-
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 3-5 dniDostawa gratis!
- szt.
- 349,00 zł 317,90 zł
-
Rata już od:
Średnica: 22 cm
Wysokość: 10,3 cm
Pojemność: 2 litry
Kolor: wewnątrz antracytowy, na zewnątrz jasnoniebieski
Emaliowana forma do pieczenia specjalnie dla Gugelhupf (ciasta bundt)
Szczególnie łatwe do odformowania
Zwijany (walcowany) brzeg
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na przecięcia i zadrapania
Nadaje się do wszystkich piekarników
Odporne na działanie kwasów owocowych
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Produkcja neutralna pod względem CO2 w Austrii
Formę można stosować we wszystkich piekarnikach. Rant formy emaliowanej jest zakrzywiony - to znane w terminologii emaliowej jako rollled rim. Żelazny rdzeń równomiernie rozprowadza ciepło, dając wyjątkowe efekty pieczenia. Forma emaliowana do pieczenia jest szczególnie łatwa do rozformowania (przed napełnieniem ciastem formę należy natłuścić i posypać mąką lub bułką tartą - patrz również wskazówka poniżej). Sama forma jest również bardzo łatwa do czyszczenia dzięki nieporowatej, gładkiej powierzchni.
Emalia jest wytwarzana z żelaza stopionego ze szkłem w wysokiej temperaturze - innymi słowy z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka szklana powierzchnia gwarantuje perfekcyjną higienę. Jest ona neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy odpowiednim użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane mogą zapewnić lata radości z gotowania i zachowają swój charakterystyczny błyszczący wygląd.
Porady:
Zwróć uwagę, aby dobrze natłuścić emaliowaną formę do pieczenia i oprószyć ją mąką lub kruszonką przed dodaniem masy. Dzięki temu ciasto i wszystkie inne produkty, które zostaną w niej upieczone, nie będą przywierać i będzie można je łatwo wyjąć.