Kubek emaliowany na indukcję z dzióbkiem 0,75l Landlust Riess
- 0039-184
- Fabricant: Riess
-
Disponibilité:
Disponible
Dostawa gratis!
- pièces
- 179,00 zł
- Idealny do podgrzewania płynów
- Wysokość: 10 cm
- Średnica: 10 cm
- Pojemność: 0,75 litra
- Dostępny w rozmiarach 10, 12, 14 cm
- Praktyczny dzióbek do nalewania
- Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, otwartego ognia)
- Energooszczędne gotowanie
- Odporność na zarysowania i przecięcia
- Właściwości bakteriostatyczne i neutralność smakowa
- Łatwy do czyszczenia
- Możliwość recyklingu
- Produkcja CO2-neutralna w Austrii
Opis:
Wprowadź do swojej kuchni letni, wiejski klimat dzięki naszemu garnkowi z dzióbkiem w dekorze Almliesel (alpejska łąka), Nazywany również garnkiem do mleka, ten klasyczny dzbanek z dzióbkiem wyróżnia się charakterystycznym kształtem, który umożliwia precyzyjne nalewanie płynów, takich jak mleko, woda, zupa czy sosy. Dzięki wygodnemu uchwytowi jest idealny do bezpośredniego serwowania przy stole. Krawędź jest zaokrąglona, co w języku emalii określa się jako zawinięty rant – technika, która polega na wyginaniu metalu, tworząc stabilną i estetyczną krawędź.
Nasz garnek z dzióbkiem jest dostępny w różnych formach, kolorach i dekoracjach. Wariant klasyczny biały doskonale komponuje się z innymi kuchennymi akcesoriami, takimi jak garnki, miski (od małych na musli po duże na sałatki), oraz chochle. Biały kolor idealnie współgra również z niebiesko-białym designem Dirndl.
Emalia to materiał składający się z żelaza, które zostało stopione w wysokich temperaturach ze szkłem, czyli z naturalnych surowców. Nasze naczynia z emalii mogą być używane na wszystkich rodzajach kuchenek, a dzięki żelaznemu rdzeniu ciepło jest szybko rozprowadzane i długo utrzymywane, co sprzyja energooszczędnemu gotowaniu. Perfekcyjną higienę zapewnia gładka, porowata powierzchnia szkła, która jest neutralna smakowo, bakteriostatyczna i łatwa do czyszczenia. Przy odpowiednim użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane będą służyć przez wiele lat, zachowując swój typowy połysk.
Sposoby użycia:
W garnku z dzióbkiem można łatwo podgrzewać mleko, sosy i inne płyny, takie jak zupy, i bezproblemowo nalewać je bez użycia chochli. Idealnie nadaje się do podgrzewania ciepłej waniliowej sosy do strucli lub buchtli oraz spienionego mleka do porannej kawy. Zupy można również łatwo nalewać bezpośrednio do talerzy.
Wskazówka:
Przy podgrzewaniu mleka warto dodać kilka kropel wody przed podgrzewaniem i ustawić palnik na średnią moc, aby mleko nie przypaliło się.