Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Forma do pieczenia chleba/ ciasta czerwona Riess 30/10 cm

  • szt.
  • 199,00 zł


Długość 30 cm, szerokość 10 cm, wysokość 1,7 cm

Emaliowana forma do ciast, chleba, ciastek i parfait
Piękna głęboka czerwień zewnątrz i czerń w środku
Walcowana obręcz
Do energooszczędnego pieczenia
Odporny na przecięcia i zarysowania
Nadaje się do piekarników
Odporny na kwas owocowy
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Recykling
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii

Ta forma do pieczenia ciast chlebowych lub tortów w pudełku z naszej serii RIESS Color Red ma czerwoną powierzchnię zewnętrzną i czarne wnętrze.

Forma bochenka to klasyk dla każdego domu, w którym ludzie lubią piec. Emaliowana forma do pieczenia może być używana w każdym piekarniku. Krawędź emaliowanej formy do bochenków jest zakrzywiona – w przypadku emalii nazywa się to obręczą zwijaną/walcowaną. Żelazny rdzeń równomiernie rozprowadza ciepło, zapewniając wyjątkowe rezultaty pieczenia. Sama forma jest również bardzo łatwa w czyszczeniu dzięki nieporowatej, gładkiej powierzchni.

Emalia wytwarzana jest z żelaza stapianego w wysokich temperaturach ze szkłem – innymi słowy z naturalnych surowców.

Nasze naczynia emaliowane nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.

Nieporowata, gładka szklana powierzchnia gwarantuje idealną higienę. Jest neutralny smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwy do czyszczenia. Właściwie użytkowane i pielęgnowane naczynia emaliowane mogą zapewnić wiele lat przyjemności z gotowania i zachować swój charakterystyczny błyszczący wygląd

Zastosowanie

Oprócz ciast, bochenek może być również używany do pieczenia małych bochenków chleba. Praktyczna forma do ciasta chlebowego doskonale nadaje się również do robienia ciastek, pieczeni i mrożonych parfaitów, ponieważ emalia doskonale zachowuje smak, a nieporowata, gładka powierzchnia zapobiega rozwojowi bakterii, zapewniając tym samym odpowiednią higienę.

Porady

Przed dodaniem masy do ciasta upewnij się, że emaliowana forma do pieczenia jest dobrze nasmarowana i posypana mąką, kaszą manną lub bułką tartą. Gwarantuje to, że ciasto i wszystko, co wybierzesz do pieczenia w formie, nie przyklei się i można je łatwo usunąć.