Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Patelnia do duszenia z pokrywką szklaną 24 cm Dark Grey Riess

  • szt.
  • 399.00 zł
  • Logo
    Rata już od:

Średnica: 20 cm

Wysokość z pokrywką: 12,9 cm

Wysokość bez pokrywki: 7,2 cm

 

Kolorowa emaliowana patelnia z dwoma emaliowanymi uchwytami
Ciemnoszara na zewnątrz i antracytowa wewnątrz
Obręcz do nalewania ze stali nierdzewnej
Ze szklaną pokrywką
Średnica 20, 24 i 28 cm
Możliwość sztaplowania
Nadaje się do wszystkich typów płyt grzewczych (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym ogniem)
Do energooszczędnego gotowania
Odporność na temperaturę do 450°C - maksymalna zalecana temperatura pracy 220°
Można używać w piekarniku
Odporność na przecięcia i zarysowania
Hamuje rozwój bakterii i jest neutralna smakowo
Łatwe do czyszczenia
Nadaje się do recyklingu
Neutralny pod względem emisji CO2, wyprodukowany w Austrii

Poręczna patelnia do duszenia z pokrywką jest idealna do wszystkich gulaszów i do gotowania na parze warzyw lub mięsa. Jej świeże kolory dodadzą kuchni odrobinę koloru.

Patelnia z dwoma emaliowanymi uchwytami jest dostępna w czterech kolorach: różowym, cytrynowym, ciemnoszarym i błękitnym. Wykonana ze stali nierdzewnej krawędź do nalewania jest wyjątkowo wytrzymała.

Patelnia do duszenia jest idealna do energooszczędnego przygotowywania długo gotowanych gulaszów lub duszonych potraw i nadaje się do przyrumieniania i duszenia na płycie grzewczej, a także do duszenia w piekarniku. Pokrywka pozwala zachować odparowany płyn i wszystkie smaki. Mięso i warzywa można również smażyć na patelni na płycie bez pokrywki. Każde danie można bez wysiłku przygotować na patelni do duszenia, a następnie elegancko podać prosto z piekarnika na stół.

Żelazny rdzeń emalii zapewnia doskonałą dystrybucję i magazynowanie ciepła, a także energooszczędne duszenie, zarówno na płycie, jak i w piekarniku. Emalia jest wykonana z żelaza, które zostało stopione ze szkłem w wysokich temperaturach, tj. z naturalnych surowców.

Naczynia emaliowane mogą być używane na wszystkich rodzajach płyt (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet na otwartym ogniu). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest najpierw szybko przewodzone, a następnie magazynowane przez długi czas: dla zrównoważonego, energooszczędnego gotowania.

Nieporowata, gładka szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę. Jest neutralna smakowo i hamuje rozwój bakterii, a także jest łatwa do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji emaliowane naczynia kuchenne będą służyć przez długi czas i zachowają swój typowy połysk.

Zastosowanie

Zakres potraw, które można przygotować w patelni do zapiekanek jest różnorodny. Oprócz gulaszów z wielu kuchni narodowych (rolady wołowe, kurczak paprykowy, ratatouille, tagine ...), można również przygotować aromatyczne zupy. A niedzielne sznycle można również doskonale przygotować na patelni do duszenia bez pokrywki

Porady

Patelnie emaliowane RIESS doskonale przenoszą i zatrzymują ciepło. Najlepsze rezultaty smażenia uzyskasz, stosując się do „zasad złotej patelni RIESS”.