Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Patelnia do duszenia z pokrywką 24 cm Riess

  • szt.
  • 471.90 zł
  • Logo
    Rata już od:

Średnica: 24 cm

Wysokość: 7,5 cm

Waga: 2,40 kg

Czarna emaliowana patelnia do duszenia z dwoma emaliowanymi uchwytami
Ze szklaną pokrywą
Dostępny w rozmiarach 24 i 28 cm
Dla energooszczędnego gotowania
Odporność termiczna do 450°C - zalecana maksymalna temperatura pracy 220°C
do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym ogniem)
Odpowiedni do piekarników
Odporna na przecięcia i zadrapania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Nadaje się do recyklingu
Produkcja w Austrii neutralna pod względem emisji CO2

Patelnia do duszenia babci z dwoma uchwytami jest idealna do wszystkich duszonych potraw oraz do gotowania warzyw i mięsa na parze.

Okrągła patelnia do duszenia z wysokim brzegiem jest naprawdę uniwersalna, nadaje się nie tylko do duszenia potraw. Można w niej również zapiekać potrawy z jajek, przygotować azjatyckie dania z woka czy też chrupiące kotlety. Ponadto patelnię do duszenia babci można bez problemu wstawić do piekarnika na wysoką temperaturę i używać jako naczynie do zapiekania lub patelnię do pieczenia (szklana pokrywa odporna na temperaturę do 220°C).

Dzięki dwóm praktycznym uchwytom można ją postawić bezpośrednio na stole i używać jako patelnię do serwowania.

Materiał emaliowany składa się z żelaza stopionego ze szkłem w wysokiej temperaturze, czyli z naturalnych surowców.

Gładka, nieporowata szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę. Jest ona neutralna pod względem zapachu i nie przepuszcza bakterii, a ponadto łatwo się ją czyści. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane długo sprawiają przyjemność i zachowują swój typowy połysk.

Zastosowanie:

W emaliowanej patelni do duszenia babci można wyczarować wypieki, słodkie i pikantne dania. Twoja wyobraźnia nie ma granic.

Porady:

Jeśli patelnia do duszenia jest używana jako forma do pieczenia np. chleba, zawsze dobrze ją natłuścić i posypać mąką lub bułką tartą przed napełnieniem ciastem. Zapobiega to przywieraniu ciastek i podobnych produktów, które można łatwo wyjąć z formy.