Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Kubek emaliowany z dzióbkiem 12 cm 1l Riess Streublumen

  • szt.
  • 239.00 zł 214.50 zł

Kubek emaliowany z dzióbkiem

Wysokość: 11,3 cm

Średnica: 12 cm

Pojemność: 1 litr

W kubku można gotować i przechowywać potrawy.

Do podgrzewania płynów
Z praktycznym dziobkiem („dziób”) i uchwytem
Pojemność 1 litr
Wzór Gmundner Streublumen "rozsypany kwiat"
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym ogniem).
Energooszczędne gotowanie
Łatwe do czyszczenia

Nasz popularny garnek z dziobem, tym razem w kształcie bulwiastym: nazywamy te garnki do mleka „doniczkami z dziobem” ze względu na charakterystyczny kształt dziobka, za pomocą którego można łatwo wylewać płyny takie jak mleko, woda, zupy i sosy. Dzięki okrągłemu uchwytowi dziób nadaje się również do podawania płynów bezpośrednio przy stole. Obręcz jest zaokrąglona - felga z koralikami w języku emalii - metal jest wygięty, tworząc okrągłą i stabilną felgę. Ten dzbanek na mleko jest popularnym pomocnikiem w kuchni i jest dostępny we wszystkich naszych seriach

Emalia to materiał wykonany z żelaza, które w wysokich temperaturach stapia się ze szkłem. Nasze produkty emaliowane mogą być stosowane na wszystkich typach pieców (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet nad otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi emalia błyskawicznie przewodzi ciepło i przechowuje je w sposób zrównoważony, umożliwiając energooszczędne gotowanie. 

Garnki austriackiej firmy Riess produkowane są od pokoleń w fabryce w Ybbsitz. Powlekane są trwałą i antybakteryjną połoką ceramiczną odporną na zarysowania i uderzenia. Gładka, nieporowata powierzchnia jest odporna na osadzanie się brudu i bakterii, a dzięki łatwemu czyszczeniu zapewnia optymalną higienę w kuchni. Emalia podgrzewana do wysokiej temperatury nie wydziela żadnych szkodliwych substancji. Naczynia emaliowane polecane są również osobom z alergią na nikiel.

Zastosowanie:

Mleko, sosy i inne płyny, takie jak zupy, można łatwo podgrzać w dziobku i wlać bez miarki: spienione mleko do porannej kawy lub zupę na talerzu zupy można łatwo wlać do dziobka.

Wskazówka:

Podczas podgrzewania mleka wlej kilka kropel wody do rondelka i podgrzewaj tylko na średnim poziomie, wtedy mleko nie będzie się tak łatwo palić.