Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Jasnoniebieska MINI forma do pieczenia 12 cm Riess

  • szt.
  • 189.00 zł 152.90 zł

Średnica: 12 cm

Wysokość: 6,6 cm

Pojemność: 0,30 litra

Kolor: wewnątrz antracytowy, na zewnątrz jasnoniebieski

Emaliowana forma do pieczenia specjalnie dla Gugelhupf (ciasta bundt)
Szczególnie łatwe do odformowania
Zwijany (walcowany) brzeg
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na przecięcia i zadrapania
Nadaje się do wszystkich piekarników
Odporne na działanie kwasów owocowych
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Produkcja neutralna pod względem CO2 w Austrii

Emaliowana forma do ciasta może być używana we wszystkich piekarnikach, jest solidna, trwała i łatwa do czyszczenia. Żelazny rdzeń równomiernie rozprowadza ciepło - dla szczególnie dobrych rezultatów pieczenia.

Materiał emaliowany składa się z żelaza, które zostało stopione ze szkłem w wysokich temperaturach, czyli z naturalnych surowców.

Forma emaliowana do pieczenia jest szczególnie łatwa do wyjęcia (przed napełnieniem ciastem formę należy natłuścić i posypać mąką lub bułką tartą - patrz również wskazówka poniżej). Doskonałą higienę gwarantuje gładka, nieporowata szklana powierzchnia. Jest ona neutralna zapachowo i hamuje rozwój bakterii, a także jest łatwa w czyszczeniu. Przy odpowiednim użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane dają przyjemność przez długi czas i zachowują swój typowy połysk.

Porady:

Zawsze dobrze natłuścić emaliowaną formę do pieczenia i posypać mąką lub bułką tartą przed napełnieniem ciastem. Zapobiega to przywieraniu ciastek i tym podobnych i ułatwia ich wyjmowanie z formy.

Duży wybór, ponieważ emaliowana forma do pieczenia ciast oprócz wersji mini dostępna jest również w wielu innych rozmiarach, a także w dwóch kolorach w naszej RIESS Edition Sarah Wiener