Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Jasnoniebieska forma do pieczenia babki 24 cm Riess

  • szt.
  • 359.00 zł 328.90 zł
  • Logo
    Rata już od:

Średnica: 24 cm

Wysokość: 13,7 cm

Pojemność: 3 litry

Kolor: wewnątrz antracytowy, na zewnątrz jasnoniebieski

Emaliowana forma do pieczenia specjalnie dla Gugelhupf (ciasta bundt)
Szczególnie łatwe do odformowania
Zwijany (walcowany) brzeg
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na przecięcia i zadrapania
Nadaje się do wszystkich piekarników
Odporne na działanie kwasów owocowych
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Produkcja neutralna pod względem CO2 w Austrii

 

Formę można stosować we wszystkich piekarnikach. Rant formy emaliowanej jest zakrzywiony - to znane w terminologii emaliowej jako rollled rim. Żelazny rdzeń równomiernie rozprowadza ciepło, dając wyjątkowe efekty pieczenia. Forma emaliowana do pieczenia jest szczególnie łatwa do rozformowania (przed napełnieniem ciastem formę należy natłuścić i posypać mąką lub bułką tartą - patrz również wskazówka poniżej). Sama forma jest również bardzo łatwa do czyszczenia dzięki nieporowatej, gładkiej powierzchni.

Emalia jest wytwarzana z żelaza stopionego ze szkłem w wysokiej temperaturze - innymi słowy z naturalnych surowców.

Nasze naczynia emaliowane nadają się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.

Nieporowata, gładka szklana powierzchnia gwarantuje perfekcyjną higienę. Jest ona neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy odpowiednim użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane mogą zapewnić lata radości z gotowania i zachowają swój charakterystyczny błyszczący wygląd.

 

Porady:

Zwróć uwagę, aby dobrze natłuścić emaliowaną formę do pieczenia i oprószyć ją mąką lub kruszonką przed dodaniem masy. Dzięki temu ciasto i wszystkie inne produkty, które zostaną w niej upieczone, nie będą przywierać i będzie można je łatwo wyjąć.