Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Czarna Emaliowana patelnia do kasztanów 26 cm Riess

  • szt.
  • 262.90 zł

Średnica: 26 cm

Wysokość: 8,2 cm

Waga: 1,03 kg

Patelnia do pieczenia kasztanów jadalnych - maroni- wykonana z czarnej emalii


Perforowane dno patelni
Drewniana rączka z pierścieniem do zawieszania patelni
Średnica 26 cm
Kompatybilna z kuchenkami gazowymi, otwartym ogniem, kuchenkami elektrycznymi z płytami grzejnymi
Dla energooszczędnego gotowania
Odporność na temperaturę do 450°C - zalecana maksymalna temperatura pracy to 220°C
Odporna na przecięcia i zadrapania
Łatwe do czyszczenia
Nadaje się do recyklingu
Produkcja w Austrii neutralna pod względem emisji CO2


Dzięki czarnej emaliowanej patelni do kasztanów można łatwo upiec kasztany (słodkie kasztany) na otwartym ogniu, a także na kuchenkach gazowych i elektrycznych z płytą grzewczą. Czarna patelnia do kasztanów ma perforowane dno, dzięki czemu ciepło z ognia lub kuchenki dociera do kasztanów i praży je tak, że wychodzą ładne i chrupiące. Rustykalny drewniany uchwyt patelni do kasztanów jest łatwy do trzymania, a dołączony mosiężny pierścień ułatwia zawieszenie patelni w celu przechowywania. Emaliowana patelnia do kasztanów jest łatwa do czyszczenia.

Emalia jest wykonana z żelaza, które zostało stopione ze szkłem w wysokiej temperaturze, dlatego jest wykonana z naturalnych surowców.
Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko odprowadzane, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę, ponieważ jest neutralna dla smaku, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy odpowiednim użytkowaniu i pielęgnacji nasze emaliowane naczynia kuchenne mogą służyć przez lata i zachowają swój charakterystyczny błyszczący wygląd.

Zastosowanie:
Oto jak uprażyć kasztany na patelni do kasztanów RIESS: Ostrym nożem lub nożykiem do kasztanów wytnij krzyżyk na zaokrąglonej stronie kasztanów. Umieść kasztany na patelni przeciętą stroną do góry, a następnie postaw patelnię na kuchence lub nad otwartym ogniem i piecz na dużym ogniu przez ok. 15-20 minut. Przez cały czas pieczenia kasztanami należy delikatnie potrząsać.

Porady:
Używaj wyłącznie świeżych kasztanów, które można rozpoznać po tym prostym teście.
Świeże kasztany są cięższe od starych, co można łatwo sprawdzić, wkładając kasztany do miski z wodą. Świeże kasztany opadną na dno, a inne, starsze lub robaczywe, wypłyną na powierzchnię.