Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Forma do pieczenia babki czarna Riess Profi 18 cm

  • szt.
  • 229.00 zł 196.90 zł

Forma do pieczenia Riess z serii Profi.

Średnica 18 cm

Wysokość: 9,7 cm

Pojemność: 1,10l

Emaliowana forma do pieczenia Guglhupf, w Polsce znanej od wieków babki.
Walcowana obręcz
Czarna emalia
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na przecięcia i zarysowania
Nadaje się do piekarników
Odporny na kwas owocowy
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Recykling
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii

W Austrii Guglhupf był kiedyś kluczowym elementem każdej niedzielnej popołudniowej przekąski, często z filiżanką kawy i nadal jest powszechnie widywany na przyjęciach dla dzieci lub uroczystościach rodzinnych, możemy śmiało powiedzieć, że w Polsce również babka jest naszą tradycją.
Emaliowanej formy można używać we wszystkich piekarnikach. Krawędź emaliowanej formy od Riess jest zakrzywiona – tak zwana obręcz walcowana. Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest równomiernie rozprowadzane, co zapewnia wyjątkowo dobre wyniki pieczenia, a sama forma jest bardzo łatwa do czyszczenia dzięki gładkiej, nieporowatej powierzchni.

Istnieje również szeroka gama produktów do wyboru, ponieważ emaliowana forma Guglhupf jest dostępna w różnych rozmiarach i w dwukolorowej wersji w naszej kolekcji RIESS Sarah Wiener Edition. Miniaturowa wersja tej puszki dostępna jest również w kolorze czarnym lub w wersji dwukolorowej.

Emalia wytwarzana jest z żelaza stapianego w wysokich temperaturach ze szkłem, dlatego jest wytwarzana z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje idealną higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa w czyszczeniu. Właściwie użytkowane i pielęgnowane naczynia emaliowane mogą zapewnić wiele lat przyjemności z gotowania i zachować swój charakterystyczny błyszczący wygląd.

Zastosowanie
Nawet słynny Kärntner Reindling (austriackie ciasto drożdżowe z nadzieniem orzechowym) można przygotować w formie Guglhupf.

Porady

Przed dodaniem masy do ciasta upewnij się, że emaliowana tortownica jest dobrze nasmarowana i posypana mąką/kaszą manną/bułką tartą. Gwarantuje to, że ciasto i wszystko, co zdecydujesz się upiec w formie, nie przyklei się i można je łatwo usunąć.