Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Garnek ceramiczny z pokrywką 1l kremowy Riess Avorio seria Premium

  • szt,
  • 418,00 zł
  • Logo
    Rata już od:

Piękny rondel ceramiczny w kremowym kolorze, środek rondla biały.

Błyszczący i bardzo elegancki, ozdoba każdej kuchni, Pokryty trwałą i antybakteryjną powłoką ceramiczną, Idealny dla alergików, Zdrowe gotowanie!

Średnica 16 cm, pojemność 1 litr

Garnek z serii PREMIUM. Pokrywka w komplecie.

Gotuj zdrowo, dbaj o siebie i środowisko!

Zdrowe gotowanie to już nasz obowiązek wobec siebie i rodziny, Dlatego firma Riess przygotowała specjalną ofertę - zdrowe garnki w powłoką ceramiczną, która nie zawiera niklu, 

Emalia - powłoka ceramiczna wykonana jest z naturalnych materiałów i ma wiele wspaniałych właściwości, 

Emalia to nic innego jak żelazo, które jest skondensowane ze szkłem silikatowym w temperaturze 850 ° C, W produkcji wykorzystywane są wyłącznie naturalne "zasoby mineralne", takie jak żelazo, kwarc, glina, skaleń, boraks, soda i potas, a także najmniejsze ilości tlenków metali, Nie ma sztucznych pierwiastków, dlatego emalia w 100% podlega recyklingowi w złomie,

Proces wypalania wytwarza cudownie jarzące się kolory szkliwa, a także twardą, nieporowatą i odporną na zarysowania powierzchnię,

Dziesięć powodów aby kupić garnki Riess:

- CO2 neutralny - oznacza to, że producent wykazuje ogromną troskę o środowisko naturalne i produkuje w oparciu o najwyższe standardy,
- idealne do indukcji i wszystkich innych źródeł ciepła
- odporne na uszkodzenia i zarysowania
- łatwe do czyszczenia i bakteriostatyczne
- zdrowsza i energooszczędna kuchnia
- neutralny aromat
- odporność na temperaturę do 450 ° - maksymalna zalecana temperatura robocza to 220 °
- trwałe przy właściwej obsłudze i konserwacji
- dostępne w wielu kolorach i wzorach
- nadające się do recyklingu 

Garnki Riess odpowiednie są do wszystkich typów kuchenek i piekarników, Również indukcyjnych, Łatwe do czyszczenia, Aby naczynia służyły nam jak najdłużej nie należy: nagrzewać pustych naczyń, czyścić ich twardymi i ostrymi szczotkami, narażać na nagłe zmiany temperatury, Trudne do usunięcia zabrudzenia można usunąć gotując w naczyniu wodę z octem lub odrobiną płynu do naczyń, Przed gotowaniem mleka należy przepłukać garnek zimną wodą, Należy pamiętać, że tłuszcz wlewamy zawsze na zimną patelnię,