Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Wybieramy naczynia emaliowane - ciąg dalszy

 

W poprzednim wpisie wspomniałam o naczyniach austriackiej firmy Riess. Produkowane są od pokoleń w rodzinnej firmie - fabryce zlokalizowanej koło Ybbsitz.  Wykonane są ze stali powlekanej najwyższej jakości emalią, która jest bardzo wytrzymała, twarda i odporna na zarysowania. Na ceramicznych powierzchniach mogą Państwo używać noży, widelców i innych twardych przyborów kuchennych do przygotowywania potraw bez obawy zarysowania. Naczynia nie chłoną tłuszczów i zapachów. Są łatwe w czyszczeniu, długowieczne, a przy odpowiedniej dbałości długo zachowują swoje piękno i połysk.  Polecane dla zdrowia ! Naczynia emaliowane Riess są najlepsze dla zdrowego gotowania, smażenia i pieczenia. Wytwarzane są wyłącznie z naturalnych surowców, a przygotowywane i przechowywane w nich potrawy zachowują swój prawdziwy smak. Gładka, nieporowata powierzchnia jest odporna na osadzanie się brudu i bakterii, a dzięki łatwemu czyszczeniu zapewnia optymalną higienę w kuchni. Naczynia podgrzewane do wysokiej temperatury nie wydzielają żadnych szkodliwych substancji. Czysta ekologia! Dzięki specjalnej konstrukcji spodów i ścianek garnków Riess ciepło jest równomiernie rozprowadzane po całym naczyniu. Do gotowania nie jest potrzebna wysoka temperatura co pozwala, zgodnie z duchem naszych czasów, na oszczędność energii. Ponadto produkcja naczyń Riess jest ekologiczna, szanująca zasoby naturalne i środowisko, nastawiona na wytwarzanie produktów bardzo trwałych.