Recepta na smaczną lasagne, soczyste mięso czy pyszne ciasto? Po pierwsze dobre naczynie do pieczenia. W nowoczesnej kuchni nie może go zabraknąć. A jakie naczynie wybrać? Oczywiście, że porcelanowe! Dobre naczynie do pieczenia to pierwszy krok do udanego obiadu. Potrawy przygotowywane w ceramicznych brytfannach mają intensywny smak a mięsa są miękkie, aromatyczne i soczyste. Pieczenie potraw w naczyniach porcelanowych ma też inne zalety.
Jeżeli pieczesz w naczyniu porcelanowym, masz pewność, że potrawa będzie taka jak ją sobie wymarzyłaś. Porcelana nie wypływa na oryginalny smak potraw, dlatego dania z piekarnika utrzymują oryginalny aromat.
A to oznacza, że możesz bez obaw włożyć naczynie zarówno do piekarnika, kuchenki mikrofalowej jak i zamrażalnika. Porcelana (jeśli jest to naprawdę dobra porcelana!) daje naczyniom ekstremalną odporność termiczną jak i mechaniczną.
W naczyniach do pieczenia Revol Eclipse można zapiekać do 300 stopni Celcjusza, a także mrozić do -20 stopni.
Nic bardziej nie drażni jak konieczność zdrapywania kawałków mięsa czy makaronu, które przywarły do powierzchni. Prawda? Naczynie powinno być łatwe do czyszczenia. Z tego powodu dobre naczynia porcelanowe zazwyczaj mają gładką powierzchnię i pozbawione są zbędnych żłobień i ozdób. To istotne, ponieważ właśnie w takich zakamarkach zwykle lubi się odkładać tłuszcz. I najważniejsze - nie musisz zdrapywać tłuszczu sama. Naczynie porcelanowe bez obaw możesz włożyć do zmywarki!
Naczynia Revol produkowane są z czarnej porcelany, następne pokryte są częściowo szarą lub czerwoną glazurą. To sprawa, że powierzchnia jest łatwa do czyszczenia. Wszystkie brytfanny można myć w zmywarkach.
Większość naczyń jakie są dostępne na rynku (chociaż nie jest to regułą) posiada specjalnie wyprofilowane uchwyty. Dzięki nim możesz bezpiecznie wyjąć potrawę z piekarnik i przenieść na stół.
Uchwyty w naczyniach do pieczenia Revol odlewane są w jednym kawałku. To sprawia, że uchwyty są bardzo trwałe i zapewniają doskonałą przyczepność.
Naczynie porcelanowe dostępne są w różnych wielkościach. Począwszy od małych form na przystawki po naczynia do pieczenia mięs i zapiekanek. Jeśli nie chcesz kupować wielu naczyń - nic straconego. Jedna brytfanna może mieć wiele zastosowań. W standardowym naczyniu będziesz mogła upiec zarówno lasagne dla rodziny jak i wyśmienite ciasto.
W tym samym naczyniu możesz zrobić lasagne i pyszne ciasto owocowe.
Czyli takie, które bez skrępowania można zaraz po wyjęciu z piekarnika postawić na stole. Z doświadczenia wiecie, że jakiekolwiek próby przekładania zapiekanki z brytfanny do innego naczynia zazwyczaj kończą się całkowitym niepowodzeniem (potrawa się rozlatuje). Potraw pieczonych w porcelanowym naczyniu nie trzeba przekładać. Produkowane są w atrakcyjnych wzorach i kolorach, co sprawa że na stole prezentują się znakomicie!
Z piekarnika od razu na stół.