Naczynia i formy do pieczenia nie muszą być nudne. Nie od dziś wiadomo, że je się oczami. Dlatego ciasta, muffinki, babeczki przygotowane w kolorowych i apetycznych dla oka naczyniach smakują od razu lepiej, prawda? Tak smakowicie właśnie wygląda nowa i limitowana kolekcja naczyń emaliowanych RIESS Sarah Wiener.
Dla nas, może jej nazwisko jest anonimowe, ale w krajach niemieckojęzycznych to prawdziwa gwiazda gastronomi. Sarah Wiener jest restauratorką, autorką wielu bestsellerowych książek kulinarnych a przede wszystkim jednym z najbardziej znanych szefów kuchni w Niemczech. Na gotowaniu, pieczeniu zna się jak nikt inny. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=_YlS3V3VYdY[/embed]
Film z prezentacji kolekcji naczyń Riess Sarah Wiener.Kolekcja naczyń emaliowanych sygnowana jej nazwiskiem nawet bez potraw wygląda smakowicie. W formach zaprojektowanych wg koncepcji Sary dominują smakowite mieszkanki kolorystyczne. Tutaj ciepła czekolada topnieje w delikatnej wanilii i kremowej pistacji. Brzoskwinia łączy się ze słodkimi śliwkami. Jest apetycznie, ale i nowocześnie. Prosty, ale przemyślany design oparty jest na dwukolorowych, asymetrycznych połączeniach kolorystycznych, znakomicie pasuje do nowoczesnych trendów. W kolekcji dominują klasyczne i sprawdzone formy niezbędne w każdej kuchni. Wybór jest ogromny. Znajdują się w niej wszelkiego rodzaju formy do pieczenia ciast, babek, miski do mieszania, foremki na muffinki, flany, blachy do pieczenia, tortownice, formy do tarty, chleba a także naczynia z miarką. Każdy fan pieczenia i emalii znajdzie coś dla siebie.
A dla tych, którym już cieknie ślinka na naczynia z kolekcji Riess przepis ze śliwkami i formą do pieczenia Riess Sarah Wiener w roli głównej. http://www.nicestthings.com/2013/09/plum-cheesecake-weihnachten-mit.html