facebook

Cart  

Brak produktów

0,00 zł Dostawa
0,00 zł Razem

Koszyk Realizuj zamówienie

Kanka emaliowana Riess Hirsch 1,5 l

Kod produktu: 0506-72

152,00 zł

Dostępność: 7 dni

Riess

Kanka (bańka) emaliowana o pojemności 1,5litra z serii Hirsh.

Stylowe i praktyczne naczynie z nostalgiczną nutą retro. W domu może zostać wykorzystane w rożnych funkcjach. Znakomicie wkomponowuje się w przestrzeń kuchenną a dodatkowo stanowi jej oryginalną ozdobę.  Idealna na mleko oraz do przechowywania potraw.


Sposób użytkowaniaInfo

Naczynie, które przywołuje nam na myśl czasy dzieciństwa, wakacji spędzanych na wsi i świeżego ciepłego mleka prosto od krowy. Być może dlatego  w ostatnim czasie wraca do łask i staje się nieodzownym elementem wyposażenia kuchni, zwłaszcza tej urządzanej w stylu retro.

Do czego przyda nam się kanka(bańka) w domu?

Praktyczna bańka „na mleko” współcześnie wykorzystywana jest w różnych funkcjach. Posiada plastikową pokrywkę, szczelnie zamykającą naczynie. Dzięki temu nic się nie wyleje i nie wysypie. Z tego powodu znakomicie sprawdzi się jako pojemnik na:

- mniejsze owoce takie jak: jagody, borówki, truskawki, agrest, śliwki itp. 
- soki, kompoty, mleko i innego rodzaju napoje i płyny itp.


W kuchni może spełniać też  funkcje dekoracyjne. Ociepla nowoczesne wnętrze a do tego nadaje mu domowego klimatu z uroczą nutą retro.


Jakie posiada zalety?

Kanki  (bańka)  firmy Riess produkowane są  z wysokiej jakosci emalii w fabryce w Ybbsitz.

Funkcjonalna i praktyczna 
Kanka powleczona jest trwałą i antybakteryjną powłoką ceramiczną odporną na zarysowania i uderzenia. Gładka, nieporowata powierzchnia jest odporna na osadzanie się brudu i bakterii, co powoduje, że kanka jest łatwa do czyszczenia.

Zdrowa i antyalergiczna
Naczynia Riess poleca się osobom skłonnym do alergii na nikiel. Emalia nie wydziela żadnych szkodliwych substancji.

  • Nie należy nagrzewać pustych naczyń.
  • Nie czyścić twardymi i ostrymi szczotkami.
  • Zabrudzone naczynia można napełnić ciepłą wodą, po krótkim czasie pozostałości jedzenia bedzie można usunąć bez trudu.
  • Gdy naczynia trudno jest wyczyścić, można gotować w nich wodę z płynem do mycia naczyń aż usunięcie resztek jedzenia będzie możliwe.
  • Trudne do usunięcia plamy można także usunąć gotując w naczyniu wodę z octem. Nie doprowadzać do wrzenia!
  • Nie płukać gorących naczyń zimną wodą. Należy je pozostawić do ostygnięcia.
  • Przed gotowaniem mleka należy przepłukać garnek zimną wodą. Odrobina wody chroni przed przypaleniem.
  • Przed smażeniem należy wlać tłuszcz na zimną patelnię.
  • Mięso należy smażyć krótko, często przewracając.
  • Jeśli średnica naczynia jest znacznie większa niż pole grzejne należy nagrzewać naczynie powoli.

Zobacz również