facebook

Cart  

Brak produktów

0,00 zł Dostawa
0,00 zł Razem

Koszyk Realizuj zamówienie

Kanka Riess Bunte Party różowa 1 l

Kod produktu: 0505-6

139,00 zł

Dostępność: 7 dni

Riess

Kanka emaliowana o pojemności 1 litr z serii Bunte Party  w kolorze różowym.

Stylowe i praktyczne naczynie z nostalgiczną nutą retro. W domu może zostać wykorzystane w rożnych funkcjach. Znakomicie wkomponowuje się w przestrzeń kuchenną a dodatkowo stanowi jej oryginalną ozdobę.

Posiada plastikową pokrywkę, szczelnie zamykającą naczynie. Dzięki temu nic się nie wyleje.


Sposób użytkowaniaInfo

Naczynie, które przywołuje nam na myśl czasy dzieciństwa, wakacji spędzanych na wsi i świeżego ciepłego mleka prosto od krowy. Być może dlatego  w ostatnim czasie wraca do łask i staje się nieodzownym elementem wyposażenia kuchni, zwłaszcza tej urządzanej w stylu retro.

Do czego przyda nam się kanka(bańka) w domu?

Praktyczna bańka „na mleko” współcześnie wykorzystywana jest w różnych funkcjach. Posiada plastikową pokrywkę, szczelnie zamykającą naczynie. Dzięki temu nic się nie wyleje i nie wysypie. Z tego powodu znakomicie sprawdzi się jako pojemnik na:

- mniejsze owoce takie jak: jagody, borówki, truskawki, agrest, śliwki itp. 
- soki, kompoty, mleko i innego rodzaju napoje i płyny itp.


W kuchni może spełniać też  funkcje dekoracyjne. Ociepla nowoczesne wnętrze a do tego nadaje mu domowego klimatu z uroczą nutą retro.


Jakie posiada zalety?

Kanki  (bańka)  firmy Riess produkowane są  z wysokiej jakosci emalii w fabryce w Ybbsitz.

Funkcjonalna i praktyczna 
Kanka powleczona jest trwałą i antybakteryjną powłoką ceramiczną odporną na zarysowania i uderzenia. Gładka, nieporowata powierzchnia jest odporna na osadzanie się brudu i bakterii, co powoduje, że kanka jest łatwa do czyszczenia.

Zdrowa i antyalergiczna
Naczynia Riess poleca się osobom skłonnym do alergii na nikiel. Emalia nie wydziela żadnych szkodliwych substancji.

  • Nie należy nagrzewać pustych naczyń.
  • Nie czyścić twardymi i ostrymi szczotkami.
  • Zabrudzone naczynia można napełnić ciepłą wodą, po krótkim czasie pozostałości jedzenia bedzie można usunąć bez trudu.
  • Gdy naczynia trudno jest wyczyścić, można gotować w nich wodę z płynem do mycia naczyń aż usunięcie resztek jedzenia będzie możliwe.
  • Trudne do usunięcia plamy można także usunąć gotując w naczyniu wodę z octem. Nie doprowadzać do wrzenia!
  • Nie płukać gorących naczyń zimną wodą. Należy je pozostawić do ostygnięcia.
  • Przed gotowaniem mleka należy przepłukać garnek zimną wodą. Odrobina wody chroni przed przypaleniem.
  • Przed smażeniem należy wlać tłuszcz na zimną patelnię.
  • Mięso należy smażyć krótko, często przewracając.
  • Jeśli średnica naczynia jest znacznie większa niż pole grzejne należy nagrzewać naczynie powoli.

Zobacz również