facebook

Cart  

Brak produktów

0,00 zł Dostawa
0,00 zł Razem

Koszyk Realizuj zamówienie

Zestaw 5-częściowy Riess Aquamarin

Kod produktu: 0558-10

1 860,00 zł

Dostępność: 7 dni

Riess

Piękny zestaw garnków ceramicznych w morskim kolorze. Środek garnków jasny szary. Błyszczący i bardzo elegancki. Ozdoba każdej kuchni.

Pokryty trwałą i antybakteryjną powłoką emaliowaną, odporną na zarysowania. Idealny dla alergików. Zdrowe gotowanie!

 

Skład zestawu: garnek 2l, garnek 4l, garnek 6,5l, garnek niski 2l, patelnia 28 cm bez pokrywki


Sposób użytkowaniaInfo

Garnki austriackiej firmy Riess produkowane są od pokoleń w fabryce w Ybbsitz. Powlekane są trwałą i antybakteryjną połoką ceramiczną odporną na zarysowania i uderzenia. Gładka, nieporowata powierzchnia jest odporna na osadzanie się brudu i bakterii, a dzięki łatwemu czyszczeniu zapewnia optymalną higienę w kuchni. Emalia podgrzewana do wysokiej temperatury nie wydziela żadnych szkodliwych substancji.

Naczynia Riess poleca się osobom skłonnym do bardzo powszechnej obecnie alergii na nikiel.

Dzięki specjalnej konstrukcji spodów i ścianek ciepło jest równomiernie rozprowadzane po całym naczyniu. Do gotowania nie jest potrzebna wysoka temperatura co pozwala na oszczędność energii.

Garnki Riess odpowiednie są do wszystkich typów kuchenek, również indukcyjnych. Łatwe do czyszczenia.

  • Nie należy nagrzewać pustych naczyń.
  • Nie czyścić twardymi i ostrymi szczotkami.
  • Zabrudzone naczynia można napełnić ciepłą wodą, po krótkim czasie pozostałości jedzenia bedzie można usunąć bez trudu.
  • Gdy naczynia trudno jest wyczyścić, można gotować w nich wodę z płynem do mycia naczyń aż usunięcie resztek jedzenia będzie możliwe.
  • Trudne do usunięcia plamy można także usunąć gotując w naczyniu wodę z octem. Nie doprowadzać do wrzenia!
  • Nie płukać gorących naczyń zimną wodą. Należy je pozostawić do ostygnięcia.
  • Przed gotowaniem mleka należy przepłukać garnek zimną wodą. Odrobina wody chroni przed przypaleniem.
  • Przed smażeniem należy wlać tłuszcz na zimną patelnię.
  • Mięso należy smażyć krótko, często przewracając.
  • Jeśli średnica naczynia jest znacznie większa niż pole grzejne należy nagrzewać naczynie powoli.

Zobacz również